Veritabanı nedir?
Veritabanları kütüphane koleksiyonunda bulunan; makale, kitap, rapor vb. elektronik kaynaklara erişim sağlayan ortamlardır. Düzenli ve sistematik olarak hizmete sunulan bu kaynaklar; bibliyografik kimlik, özet, istatistiksel veri ya da tam metin içereğe sahip olabilir. İçerikleri sadece konuya özel yayınlardan (mühendislik, hukuk vb.) oluşabildiği gibi, disiplinlerarası bir nitelik de gösterebilir.

İlgili elektronik kaynaklara IP kontrolü ve kuruma özel verilen web adresleri ile erişildiğinden; Google, Yandex vb. arama motorları yerine kütüphane web sitesinde yer alan veritabanı bağlantı adresleri kullanılmalıdır.

Elektronik kaynaklar, araştırma ve bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla sadece üniversitemiz mensupları (öğrenciler, akademisyenler ve idari personel) tarafından kullanılabilir. Lisans anlaşmaları (ANKOS, EKUAL, yayıncılar) doğrultusunda kullanıcı erişimleri elektronik olarak izlendiğinden, hatalı kullanımlar üniversitemizi ve ilgili kullanıcıyı yasal sorumluluk altına sokacaktır. Ayrıca sözleşmelerin ihlali, verilen hizmetin durdurulmasına ya da iptal edilmesine neden olabilir. Bu doğrultuda özellikle aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir:
Kampüs Dışı Erişim
*Veritabanlarına üniversite kampüsü dışından erişebilmek için [Kampüs Dışı Erişim] bağlantı adreslerinin kullanılması gerekmektedir.
Bilgisayarınızdaki Proxy ayarlarını değiştirmeden aşağıdaki web adresleri üzerinden BİM Müdürlüğü tarafından verilen kullanıcı adı ve şifre ile veritabanlarına Kampüs Dışı Erişim bağlantılarını kullanarak uzaktan erişebilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişimde veritabanı sitelerinin görüntülenmesi ile ilgili bir sorun yaşamanız durumunda kullandığınız Internet tarayıcısının (Chrome, Firefox, Opera vb.) önbelleğini temizlemeniz sorunu çözecektir.
Google Chrome için...

Veritabanlarına erişim sırasında sorun yaşanmaması için Firefox web tarayıcısını kullanmanızı öneriyoruz: https://www.mozilla.org/firefox/browsers/

Oku ve Yayımla Anlaşmaları
Genellikle dönüştürücü (transformative) anlaşmalar olarak adlandırılan "oku ve yayımla" anlaşmaları; abonelik maliyetlerini ve yazar/kurum ya da fonlarla sağlanan makale işlem ücretini (APC - Article Processing Charge) tek bir anlaşma altında toplamayı amaçlamaktadır.

Bilimsel dergi yayıncılığını abonelik tabanlı okumadan açık erişim yayıncılığa kaydırmayı hedefleyen bu anlaşmalar ile yazarlar, kabul edilen makalelerini ek bir ödeme yapmadan açık erişimli olarak yayımlayabilmektedir.

1.
Springer e-Kitap Paketleri 2019 (5 Koleksiyon)

Springer e-Kitap Paketleri 2019 (5 Koleksiyon)
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

Springer tarafından 2019 yılında yayımlanan 5 koleksiyona ait 3659 adet elektronik kitap satın alma yöntemi temin edilmiştir. Aşağıdaki konu başlıkları ile kitap listelerine doğrudan erişilebilir.


Erişim Türü: Satın Alma (YETKİM ile erişilebilir)


2.
Springer e-Kitap Paketleri 2020 (5 Koleksiyon)

Springer e-Kitap Paketleri 2020 (5 Koleksiyon)
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

Springer tarafından 2020 yılında yayımlanan 5 koleksiyona ait 1949 adet elektronik kitap satın alma yöntemi temin edilmiştir. Aşağıdaki konu başlıkları ile kitap listelerine doğrudan erişilebilir.


Erişim Türü: Satın Alma (YETKİM ile erişilebilir)




Çalışma Saatleri
Merkez Kütüphane (Dudullu Yerleşkesi)*
-Hafta içi: 08.30-17.30

Çengelköy Yerleşkesi Kütüphanesi*
-Hafta içi: 08.30-17.30
*Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde kapalıdır.

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

İletişim Bilgileri
Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi
Dudullu OSB Mah. Nato Yolu Cad. 265/1 34775 Ümraniye, İstanbul
Telefon: 444 79 97 - e-posta: duskutuphane@dogus.edu.tr