1.
Cambridge Journals Online

Cambridge Journals Online
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

Bilim, teknoloji, tıp, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında Cambridge University Press tarafından yayınlanan 423’den fazla tam metin yayın içeren online dergi koleksiyonudur.

2021 yılına özel olarak, Cambridge University Press yayınevi ve üyesi olduğumuz ANKOS Konsorsiyumu arasında özel bir işbirliği geliştirilmiştir. Konsorsiyum kapsamında Hybrid ve Gold Open Access dergilerde, üye olan kurumların yazarlarından makale işlem ücreti alınmayacaktır. Yayımlanacak makale sayısında herhangi bir sınırlama olmayacaktır.
Detaylı bilgi için: https://www.cambridge.org/core/services/open-access-policies/read-and-publish-agreements/oa-agreement-ankos
Yazarlar için ANKOS Webinarı: https://www.youtube.com/watch?v=-EPnBGMqII4

Erişim Türü: Yıllık Üyelik (YETKİM ile erişilebilir)
Lisans Türü: Oku ve Yayımla


2.
Oxford Journals Online

Oxford Journals Online
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

Veritabanı; beşeri bilimler, sosyal bilimler, hukuk, fen bilimleri ve tıp alanında yüksek etki faktörüne sahip dergilerden oluşmaktadır. İlgili dergilerin 1996 yılına kadar ki içeriğine tam metin erişim sağlanmaktadır.

Oku ve Yayımla (Read and Publish) modeli için konsorsiyum anlaşması sağlanmıştır. Anlaşma, 2023 dergi koleksiyonunda yer alan hibrit dergileri kapsamaktadır ve katılan kurumlara bağlı sorumlu yazarlar (corresponding author), “research article, review article, brief report, case report” yayın türlerinde APC ödemeden sınırsız açık erişim yayın yapabilirler.


Erişim Türü: Yıllık Üyelik
Lisans Türü: Oku ve Yayımla


3.
Springer Nature Link

Springer Nature Link
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

  • SpringerLink ve ADIS Koleksiyonu: 2235 dergi,
  • Palgrave Macmillan ve Academic Journals Koleksiyonu: 80 dergi,
  • Nature Journals Koleksiyonu: 46 adet dergi erişime açılmıştır.
Springer Nature anlaşması, 2024-2026 dönemini kapsayacak şekilde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren “Oku & Yayımla” (Read & Publish) modeline dönüştürülmüştür. Doğuş Üniversitesinin dahil olduğu Türkiye’deki EKUAL üyesi tüm kurumların yazarlarının, Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır. Sorumlu yazarı EKUAL Üyesi olan, kapsam içindeki Springer Nature hibrit dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınların, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.

Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekecektir. Anlaşma şartlarına göre, kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda, kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için ULAKBİM tarafından onay verilecektir.

AE makale yayımlama desteği yapılacak dergi listesi (01.01.2024 – 31.12.2024 arası geçerli olan) ilişiktedir. 01.07.2024 tarihinde JCR’da yayınlanacak Q1/Q2 listesi 31.12.2025’e kadar geçerli olacaktır.

Yukarıda bahsedilen dergi grubu ve yayın türünde olan ve kota olması halinde AE desteği sağlanacak yayının, sorumlu yazarının (corresponding author) EKUAL Üyesi kurum çalışanı olması ve yayındaki ismi altında üye kurum adının geçmesi yeterli olacaktır. Makale başvurusu yaparken, kurumsal e-postaların kullanılması AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısından önemlidir.

Detaylı bilgi için: https://cabim.ulakbim.gov.tr/ekual/e-veri-tabanlari/universiteler-ve-polis-akademisinin-erisimine-acilan-veritabanlari/ sayfasına gidiniz.

Erişim Türü: EKUAL (YETKİM ile erişilebilir)
Lisans Türü: Oku ve Yayımla


4.
Wiley Online Library

Wiley Online Library
[Kampüs İçi Erişim] ... [Kampüs Dışı Erişim]

Veritabanı; hayat, sağlık, uygulamalı bilimler, sosyal bilimler ve beşeri bilimleri kapsayan çok disiplinli çevrimiçi kaynaklardan oluşmaktadır. 1500'den fazla dergi ile 6 milyonun üzerinde makaleye, 20.000'in üzerinde çevrimiçi kitaba, yüzlerce referans çalışmasına, laboratuvar protokolüne ve veritabanlarına sorunsuz bütünleşik erişim sunar.

Açık Erişim (AE) Anlaşması kapsamında, üye kurumlar Wiley yayınevinin yaklaşık 1367 e-dergisine erişim sağlamaya devam edecektir. Bununla birlikte, üye kurumların yazarlarının, Web of Science (WOS)’da yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Wiley Hibrit ve Wiley Gold dergilerinde (Hindawi hariç) “Research Article”, “Review Article”, “Data Article” ve “Rapid Publicaition” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır. EKUAL üyesi kurum araştırmacılarınca, kapsam içindeki Wiley dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınları, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır. Söz konusu anlaşma kapsamında "yıllık AE makale yayımlama kotası" bulunmaktadır. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı makalesini AE olarak yayımlatmak isterse, APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekmektedir.

Detay bilgi için: TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL Veritabanları

Erişim Türü: EKUAL (YETKİM ile erişilebilir)
Lisans Türü: Oku ve Yayımla




Çalışma Saatleri
Merkez Kütüphane (Dudullu Yerleşkesi)*
-Hafta içi: 08.30-17.30

Çengelköy Yerleşkesi Kütüphanesi*
-Hafta içi: 08.30-17.30
*Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde kapalıdır.

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

İletişim Bilgileri
Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi
Dudullu OSB Mah. Nato Yolu Cad. 265/1 34775 Ümraniye, İstanbul
Telefon: 444 79 97 - e-posta: duskutuphane@dogus.edu.tr